Installera laddbox i Varberg

Vi hjĂ€lper dig installera laddbox i Varberg snabbt ⚡

Varbergs kommun Àr en kommun som valt att satsa pÄ publika laddstationer. Du kan ladda din elbil i centrala Varberg dÀr det finns 6 laddstolpar, du hittar dessa hÀr:

 • Hamnplan pĂ„ Otto Torells gata – 4 uttag
 • Varbergs torg pĂ„ BĂ€ckgatan mittemot Sparbankens entrĂ© – 2 uttag
 • Sjukhusets parkering utmed TrĂ€slövsvĂ€gen – 8 uttag 
 • Valen/Brukstorget, Birger Svenssons VĂ€g 16E – 8 uttag
 • TvĂ„Ă„ker vid VĂ„rdcentralen vid FogdevĂ€gen – 4 uttag
 • TvĂ„Ă„ker vid MunkagĂ„rdsskolan – 8 uttag

Det finns förstÄs ett antal kommersiella laddboxar utspridda ocksÄ.

Men för att vara en kommun med nÀstan 36 000 invÄnare sÄ finns det inte i nÀrheten av tillrÀckligt med laddstationer för att rÀcka till alla som Àger en elbil och Àr bosatta i Varberg.

Precis dÀrför vore det mest optimala att lÄta installera en laddbox hemma. Du sparar otroliga pengar pÄ detta. Framför allt slipper du nyttja dyra, kommersiella laddstationer.

MĂ„nga som Ă€r bosatta i Varberg vĂ€ljer att installera laddboxen Easee Home – ett mycket bra alternativ dĂ„ den har funktionerna de flesta behöver.

Ibland passar helt enkelt en laddbox frÄn Zaptec eller Garo bÀttre.

Vi sköter skattestödet

Oroa dig inte – vi hjĂ€lper dig ansöka om skattestödet för grön teknik. Det ger dig 50% rabatt pĂ„ laddboxinstallationen.

NÀr installationen Àr klar och du fÄr fakturan av oss kommer detta framgÄ tydligt.

Priset för installation av laddbox + installation i Varberg Àr omkring 6000-9000 kr efter skattereduktion för grön teknik gjorts.

Det Àr inte helt omöjligt att priset kan förÀndras nÄgot beroende pÄ dina omstÀndigheter och hur du vill ha laddboxen installerad.

Kontakta oss redan idag för en gratis offert.

Marknaden för elbilar vÀxer dagligen, och Varberg Àr inget undantag. VÄra behöriga elektriker installerar laddboxar dÀr veckovis.

LĂ„t oss ge dig nĂ„gra bra tips ifall du bestĂ€mt dig för att investera i en laddbox men inte vet vilken du ska vĂ€lja – det finns nĂ€mligen nĂ„gra olika laddboxmodeller ute pĂ„ marknaden numera som har unika funktioner.

Vanligtvis Àr det antingen funktionerna eller kapaciteten pÄ laddboxen som sÀrskiljer modellerna.

VÄrt bÀsta tips Àr att se till sÄ laddboxen du investerar i Àr framtidssÀker och rÀcker i ett antal Är. Försök tÀnka pÄ vilka behov du kan tÀnkas ha 5 Är frÄn nu och fatta ditt beslut dÀrefter.

VĂ€lj inte den första laddboxen som faller dig i smaken – undersök vilken enhet som bĂ€st passar dina behov efter att ha frĂ„gat oss och se till att fĂ„ den installerad först dĂ„.

Viktigt Ă€r att laddboxen du köper kan leverera upp till 22kw. Har den stöd för dynamisk lastbalansering Ă€r det ett stort plus – klarar den dessutom 1- och 3-fasladdning skulle vi vĂ„ga pĂ„stĂ„ att det Ă€r en framtidssĂ€ker laddbox du investerat i.

Det finns 2 saker till vi föreslĂ„r. Det ena Ă€r en skalbar laddbox – nĂ„got som gör det möjligt för fler elbilar Ă€n 1 att laddas samtidigt.

Kan du dessutom koppla upp laddboxen mot internet har du definitivt en framtidssÀkrad laddbox i vÄrt tycke.

Vi hoppas vÄra tips Àr till stor hjÀlp.

Ladda bilen bidraget – ett investeringsstöd för BRF:er

BRF eller samfÀllighet i Varberg?

Ni Àr berÀttigade till ett bidrag vid namnn Ladda bilen-bidraget frÄn NaturvÄrdsverket ifall ni inte var medvetna om det, nÄgot som Àr vÀldigt tacksamt.

Detta bidrag ger er ett investeringsstöd ni sent kommer att glömma ifall ni Àr intresserade av grön teknik för att installera just laddstationer.

Ni kan fÄ ett investeringsstöd upp till 15.000 kronor per laddstation (ett maxtak pÄ 50% av den totala investeringskostnaden). Skattestödet gÀller bÄde material och arbete vilket gör detta till ett utmÀrkt tillfÀlle att installera laddstationer i er förening.

Vi genomför installationer av laddboxar i Varberg med omnejd

Det absolut bÀsta sÀttet att komma i kontakt med oss Àr via chatt, annars Àr det bara att ringa för snabbast Äterkoppling.

Vi hoppas verkligen du vĂ€ljer Team Laddbox031.se för din nĂ€sta installation av elbilsladdare, laddbox eller laddstation 🙏

Detta oavsett om du Àr en privatperson, ett företag eller en BRF.

Tveka inte pÄ att kontakta oss ifall du har nÄgra frÄgor.

Teknisk Specifikation – Easee 22 kW

 • Antal faser: 1-fas & 3-fas
 • Laddeffekt 1,4kW – 22kW
 • Kabel eller uttag: Uttag
 • IP-klass: IP54
 • Inbyggd energimĂ€tning: Ja
 • GodkĂ€nd för skatteavdrag: Ja
 • Jordfelsbrytare: Inbyggd jordfelsbrytare B
 • RFID: Ja
 • StĂ€llbar effekt: Ja
 • VarumĂ€rke: Easee
 • Lastbalansering: Nej
 • Appanslutning: Ja
 • Uppkoppling mot molnfunktion: Ja WIFI

5 anledningar till att vÀlja oss:

 • Certifierade elektriker ✅
 • Vi försöker hitta tid samma vecka ✅
 • Kostnadsfri prisoffert ✅
 • Upp till 50% i ROT-avdrag ✅
 • Vi erbjuder snabb installation av laddbox i Varberg ✅

VĂ„r process:

 1. Vi kommer ut ut och inspekterar platsen dÀr du önskar att installera laddboxen.
 2. Vi ser till sÄ att sÀkringarna Àr de rÀtta och att elsystemet fungerar pÄ ett tillfredstÀllande sÀtt.
 3. Vi monterar och installerar laddboxen Ă„t er.
 4. Sedan Àr det bara att börja anvÀnda laddboxen som den Àr tÀnkt att anvÀndas.
 5. Vi ger er sedan Àven service pÄ vÄra laddboxar nÀr ni behöver det.

Vi hoppas verkligen du vĂ€ljer Team Laddbox031.se för din nĂ€sta installation av elbilsladdare, laddbox eller laddstation i Varberg 🙏

Hur gÄr installationen av en laddbox till hos er?

1. Vi bokar in en tid som passar.
2. En behörig elektriker hör av sig och utför installationen hos dig pÄ utsatt tid.
3. Vi ser till att bÄde laddbox och eventuell lastbalansering fungerar som den ska.
4. Vi lÄter dig veta nÀr laddboxen Àr installerad.

Hur lÄng tid tar installationen av en laddbox?

VÄra certifierade behöver oftast inte mer Àn en förmiddag pÄ sig att installera en laddbox.

Vad Àr lastbalansering för nÄgot?

Lastbalansering Àr lösningen pÄ att sÀkringen gÄr nÀr du laddar din elbil. Den gör att effekten nyttjas betydligt bÀttre kan man sÀga. Du klarar dig galant pÄ en 16A eller 20A huvudsÀkring med lastbalansering.

NÀr husets elförbrukning Àr hög, exempelvis pÄ dagen, sÄ hjÀlper lastbalanseringen i den bemÀrkelsen att laddboxen inte gÄr pÄ full effekt dÄ du samtidigt nyttjar annat i huset parellelt.

Med hjÀlp av lastbalansering kan du fÄ din laddbox att istÀllet nyttja det lediga utrymmet mellan förbrukningen i ditt hus och huvudsÀkringen.

Å andra sidan ges dĂ€remot mer effekt för laddning av din elbil nĂ€r ditt hushĂ„ll inte förbrukar lika mycket el – exempelvis under natten.

Fast eller lös kabel för laddboxen?

Vi rekommenderar de flesta av vÄra kunder en laddbox med en lös kabel. Naturligtvis har bÄda alternativen för- och nackdelar, och vi anser helt enkelt att en lös kabel erbjuder fler fördelar. Du kan helt sonika ta med dig en lös kabel nÀr du Àr ute och Äker med bilen.

Å andra sidan gĂ„r inte en kabel att lĂ„sa fast att stjĂ€la vilket kanske ocksĂ„ Ă€r nĂ„got du vĂ€rdesĂ€tter.

Oavsett vilken typ av kabel du vÀljer Àr en framtidssÀker laddbox svaret.

Notera att du kan behöva köpa en ny lös laddkabel ifall du exempelvis köper en ny bil och uttaget för att ladda den finns pÄ annan plats. Se bara till att den har rÀtt specifikationer för dina behov.

Vissa har oturen att backa över sina lösa kablar – skulle det ske slipper du höra av dig till en elektriker för hjĂ€lp utan kan helt sonika köpa en ny bara och dĂ€rmed sjĂ€lv byta ut kabeln vid behov.

Vad gÀller för grönt teknikavdrag?

Grön rot eller grönt teknikavdrag som det Ă€ven kallas gĂ€ller – som du sĂ€kert insett – bland annat installation av laddbox hemma. Det liknar rot- och rutavdraget mĂ„nga av oss redan Ă€r bekanta med. För bĂ„de material- och arbetskostnader kan du fĂ„ avdrag med upp till 50% förutsatt att du installerar en smart laddbox hemma i Göteborg.

Dock gĂ€ller endast avdraget ifall du köper bĂ„de laddbox och tjĂ€nst av samma leverantör – vilket sjĂ€lvfallet Ă€r nĂ„got vi pĂ„ 08Laddbox kan hjĂ€lpa dig med.

Notera vad avdraget inte omfattar: kostnader för resor, utrustning (verktyg exempelvis) eller nÄgon form av administration i samband med installationen.

Planerar du pÄ att installera solceller eller batterier nÄgon gÄng kan du nyttja Grön Rot-avdraget Àven dÄ.

VĂ„rt paket innehĂ„ll valfri laddbox samt installation och montering av den – vi gör alltid avdraget innan vi skickar fakturan till dig som kund.

För övrigt mÄste du Àga din lÀgenhet/ditt radhus/din villa för att kunna nyttja avdraget.

Hur lÄng Àr Àr leveranstid pÄ laddboxar?

Vi har bokstavligen talat alltid laddboxar pÄ lager varför vi ofta erbjuder installation inom 7 dagar. VÄrt mÄl Àr att bli den bÀsta och snabbaste laddboxinstallatören i Göteborg.

Vad Àr en smart laddbox för nÄgot?

En smart laddbox Ă€r helt enkelt en laddbox med en möjlighet att koppla upp sig mot internet. Detta gĂ„r att göra pĂ„ 3 olika sĂ€tt – antingen via kabel, 4G eller WiFi.

Det finns mĂ€ngder av smarta funktioner hos en smart laddbox – du kan bland annat enkelt se din elförbrukning samt mycket annan statistik som kan vara intressant ifall du Ă€ger en elbil.

Notera att det pĂ„ marknaden finns mĂ€nger av laddboxar som inte kan ansluta till internet – nĂ„got som gör att de inte Ă€r möjliga att anvĂ€nda det gröna ROT-avdraget för.

Den största fördelen med en laddbox uppkopplad mot internet Ă€r att du kan kontrollera den pĂ„ distans med enkelhet – exempelvis om du har en iPhone.

Du kan dessutom koppla pÄ diverse appar och tjÀnster för att ytterligare optimera din laddning vid behov. I framtiden öppnar du Àven upp för möjligheten att kunna koppla den till fördelaktiga, nya system som slÀpps.

Vilken laddbox bör man installera hemma?

Man utgĂ„r ofta frĂ„n sina nuvarande behov nĂ€r man vĂ€ljer att installera en laddbox. VĂ€lj en framtidssĂ€ker laddbox istĂ€llet. Försök förutspĂ„ din framtid och utgĂ„ frĂ„n dina framtida behov – det sparar dig mĂ€ngder av pengar i lĂ€ngden.

Laddboxar som klarar att leverar upp till 22kw samt klarar bĂ„de 1- och 3-fasladdning Ă€r en framtidssĂ€ker investering i vĂ„rt tycke. Även om du byter bil i framtiden kommer du kunna behĂ„lla samma laddbox.

VÄr rekommendation nÀr du vÀljer laddbox Àr att se till sÄ den har typ 2-uttag eller en fast typ 2 kabel.

Hur Àr det mer sÀkert att ladda med en laddbox?

En av de viktigaste frÄgorna kanske. ElsÀkerhetsverket avrÄder att man laddar en elbil via ett vanligt vÀgguttag dÄ det utgör en stor sÀkerhetsrisk.

Överhettning uppstĂ„r nĂ€mligen enkelt dĂ„ eftersom elinstallationer som gjorts kanske inte Ă€r tĂ€nkta att klara av en sĂ„ pass hög belastning under en lĂ€ngre tid.

Å andra sidan har moderna laddboxar inbyggda funktioner för sĂ€kerhet som förebygger sĂ„dana olyckor.

En laddbox kan dessutom kommunicera med bilen – det kan inte ett eluttag.

Laddar du med en laddbox slĂ„s elen enbart pĂ„ nĂ€r du laddar din elbil och den Ă€r ansluten korrekt – inte annars, dĂ„ bryts den.

Sammantaget Ă€r en laddbox inte bara det mest sĂ€kra sĂ€ttet att ladda sin elbil pĂ„ – det gĂ„r Ă€ven snabbast!

RÀcker en 16A som huvudsÀkring för en laddbox?

En laddbox med en kapacitet pĂ„ 3,7kW anvĂ€nder 16A i enfas – nĂ„got som passar de allra flesta utan nĂ„gra större bekymmer. 20A eller 25A Ă€r de vanligaste villasĂ€kringarna i Sverige – alltsĂ„ kan du anvĂ€nda laddboxen utan att behöva vara oroad.

Du kan ladda cirka 2 mils bilkörning i timmen med en 3,7kW-laddbox – laddar du elbilen en hel natt ger det dig cirka 20 mil. Hade du Ă„ andra sidan haft en laddhybrid hade den sannolikt varit fulladdad redan efter nĂ„gra timmar.

En 11kW-laddbox Àr ett mer framtidssÀkert alternativ. DÄ anvÀnder du plötsligt 16A i 3 faser samtidigt vilket Àr optimalt för den som Àger en ren elbil.

Detta dĂ„ du plötsligt kan ladda din elbild med en betydligt högre effekt Ă€n annars ifall du hade Ă€gt en laddhybrid – nĂ„got som inte alltid Ă€r möjligt med 3,7kW.

Var inte oroad dock – en starkare box utgör ingen fara. Det Ă€r alltid bilen som styr och kommunicerar med laddboxen.

Kör du inte mer Àn nÄgra mil per dag alternativt sÀllan kör sÀrskilt lÄngt (uppÄt 30 mil, sÀg, 2 dagar i rad) rekommenderar vi en 3,7kW-laddbox.

Det Ă€r alltid bĂ€ttre att sĂ€kra upp till 20A eller 25A ifall du överstiger detta. DĂ„ kan du plötsligt ladda bilen nĂ€r du vill under dygnets gĂ„ng – samtidigt som du har annat igĂ„ng i hushĂ„llet utan bekymmer.